Frans ten Cate.
Kreeg gitaarlessen op de toenmalige Apeldoornse Muziekschool. Na de middelbare schooltijd studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium en geeft vanaf die tijd gitaarlessen op de Apeldoornse Muziekschool het huidige Markant. Zijn droom en passie werd zijn beroep. Frans is een zeer kundig en geeft les in vele stijlen en is een geliefd bij jong tot oud. Maakt kennis met Frans en neem een gratis proefles. Tel: 055 - 543 14 45

!
Frans ten Cate. Gitaardocent.  Kreeg gitaarlessen op de toenmalige Apeldoornse Muziekschool. Na de middelbare schooltijd studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium en geeft vanaf die tijd gitaarlessen op de Apeldoornse Muziekschool het huidige Markant. Zijn droom en passie werd zijn beroep. Frans is een zeer kundig en geeft les in vele stijlen en is een geliefd bij jong tot oud. Maakt kennis met Frans en neem een gratis proefles.

Frans ten Cate - Gitaardocent alle stylen

Frans ten Cate.
Speelt vanaf zijn  9e jaar. Kreeg gitaarles op de toenmalige muziekschool in Apeldoorn. Na zijn middelbare schooltijd  studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium en geeft vanaf die tijd al gitaarlessen op de Apeldoornse Muziekschool het huidige Markant. Zijn droom en passie werd zijn beroep.

Naast het lesgeven op de Klassiek - Spaanse gitaar geeft Frans ook regelmatig concerten, zowel solistisch, in ensemble verband alsook in de unieke combinatie met kamerkoren.

Frans heeft interesse in de Keltische muziek en speelt regelmatig mee in folkgroepjes op Ierse bazouki (snaarinstrument), gitaar, thin whistle (fluit) en Ierse harp.

Veel plezier beleefd Frans aan zowel kinderen vanaf ± 7 jaar, jongeren alsook aan volwassenen. Hij vindt het een uitdaging om leerlingen uit te nodigen samen de vele mogelijkheden van de gitaar te ontdekken.

Van melodiespel, tokkelen, slaggitaar en akkoordspel tot en met alle bijzondere klankeffecten van het instrument. In zijn lessen lessen komen ook nog een aantal andere aspecten samen: luisteren, op elkaar afstemmen, samenspel, plezier maken en geduld oefenen. Bovendien wordt het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde bij de leerling groter door het kunnen bespelen van een instrument. Het gitaarrepertoire is vrijwel onbeperkt en omvat muziek (bewerkingen) uit vele eeuwen in diverse stijlen tot en met hedendaagse populaire muziek.

Je gevoelens uiten op kunstzinnige wijze.