!
!

Klarinet methode - Meest gevraagde
De meest gebruikte methode, volgens de hedendaagse normen en eisen.

!

Horen, Lezen & Spelen Klarinet / Easy steps

Horen lezen spelen klarinet - 1 + CD In deel 1 komen de notenwaarden tot achtsten in een beperkte omvang aan de orde, evenals een aantal voortekens. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de belangrijkste hulpgrepen. De geschiedenis van het instrument staat beschreven op een speciale bladzijde met fraaie illustraties.

In deel 2 staat – naast een ritmische uitbreiding naar zestiende noten en de introductie tot de 6/8 maatsoort – een chromatische toon uitbreiding op het programma. Een bladzijde met nieuwe informatie over het instrument is weer een waardevol extraatje.

De begeleidings-cd's zorgen voor extra speelplezier.

 Elk boek staat boordevol gehooroefeningen, spelletjes, puzzels, tips en wetenswaardigheden.
 

 Easy Steps lijkt op Horen Lezen Spelen maar aangepast  met 2  cd's en een cd-rom.

De methode Easy Steps is rijk geïllustreerd en bevat - naast het nodige oefen- en speelmateriaal - muzikale spelletjes, samenspeloefeningen, gehooroefeningen, en meer.

De cd's Op de cd's staan de voorgespeelde begeleidingen in een rustig tempo van  alle speelstukken. Meespelen lukt daarom vrij snel.

De DVD/cd-rom
Bij de boeken van Easy Steps wordt nu naast de cd's ook een DVD (deel1) of cd-rom (deel 2) meegeleverd. Dit vergroot de gebruiksmogelijkheden aanzienlijk. Op de DVD(-rom) staat een instructievideo waarin de eerste beginselen van het bespelen van het instrument worden gedemonstreerd.  Speel deze video af op een gewone dvd-speler, of op de computer.