Horen, lezen & spelen Altsaxofoon   ( De meest complete methode voor Altsaxofoon )
In drie delen die geschikt zijn voor zowel groeps als individueel onderwijs.

Altsaxofoon - Horen, Lezen & Spelen

Geen Verzendkosten
    1 werkdag
  • Beschrijving

Horen, Lezen & Spelen - Altsaxofoon.  ( Deel 1, 2 en 3 met online Audio  )
In de complete editie zitten alle 3 de delen in 1 boek voor de prijs van 2.   

Elk boek staat boordevol gehooroefeningen, spelletjes, puzzels, tips en wetenswaardigheden. De begeleiding CD's zorgen voor extra speelplezier.

In de complete uitgave bevat  niet alleen de drie lesboeken met de bijbehorende cd's, maar ook een selectie van geschikt repertoire bij elk van deze delen. Uit de verschillende speelboeken zijn voor ieder niveau vier stukken in verschillende stijlen toegevoegd. Op een aanvullende vierde cd vindt u hiervan  de play-along-tracks.

De delen 1, 2 en 3.  In alle drie de delen is dr. Checkup  de deskundige gids die de leerlingen steeds begeleidt met nuttige informatie en tips.  In deel 3 krijgt hij versterking van ene Theodor Tonleiter.

In deel 1 komen de notenwaarden tot achtsten in een beperkte omvang aan de orde, evenals een aantal voortekens. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de belangrijkste hulpgrepen. De geschiedenis van het instrument staat beschreven op een speciale bladzijde met fraaie illustraties.

In deel 2 staat naast een ritmische uitbreiding naar zestiende noten en de introductie tot de 6/8 maatsoort een chromatische toonuitbreiding op het programma. Verder belicht elk boek speeltechnieken en oefeningen die zijn toegespitst op het betreffende instrument. Een bladzijde met nieuwe informatie over het instrument is weer een waardevol extraatje.

In deel 3 komt het spelen van talrijke stukken op de eerste plaats, maar ook nieuwe toonladders en intervallen komen aan de orde, evenals Theodor Tonleiter's uitleg over majeuren mineurtoonsoorten. De leerlingen leren improviseren over een akkoordenschema. Verder bevat deel 3 ritmische uitbouw tot de meest voorkomende en gebruikte combinaties van notenwaarden. Interessante wetenswaardigheden over de bouw van het instrument komen op een speciale bladzijde aan bod.