(Bb) Klarinet  Purcel CL-40N  " Böhm mechaniek en vernikkelde kleppen "
Klarinet leveren wij nagezien, afgesteld en doorgespeeld met mondstuk, rietjes en koffertje.  Let Op !!  In ons atelier controleren we de klarinet, spelen hem door en regelen hem zo nodig beter af.

Purcel - Bb Klarinet CL-40-N

    1 werkdag
  • Beschrijving

 Specificaties:
Bb Klarinet   - Vernikkelde Kleppen -Type CL-40N -  ABS
-  Böhm Mechaniek - In Zwarte koffer - Rietje - Tappenvet - Z
eempje.

Wat is ABS oftewel Kunststof of hout ?
ABS ( Acrylonitril-Butadieen-Styreen) is een zeer hoogwaardige kunststof. Theoblad Böhm ca 60 jaar - Naar hem is het Boehm mechaniek vernoemd  (Bb) Klarinet  Purcel CL-40N  met Böhm mechaniek en vernikkelde kleppen. Klarinet leveren wij nagezien en afgesteld met mondstuk, rietjes en koffertje.  Let Op !!  In ons atelier controleren we de klarinet, spelen hem door en regelen hem zo nodig beter af.
ABS is sterker dan hout en veroudert nauwelijks. Daarom is het gebruikt van ABS in muziekinstrumenten zo populair. Vroeger hadden de z.g. plastic instrumenten een slechte naam, ze waren goedkoop maar klonken nergens naar. Tegenwoordig is de klankkleur en toonkwaliteit van een kunststof instrument aanzienlijk verbetert. Het zijn nu volwaardige instrumenten. Voor veel musici speelt en klinkt een kunststof instrument minstens zo goed als hout.

Condens
Kunststof instrumenten condenseren wat sneller dan hout, vooral als het instrument koud is. Dit is eenvoudig op te lossen met wat anticondens vloeistof of het instrument voorverwarmen. Het grote voordeel van ABS t.o.v. hout is dat ABS niet reageert op variatie in luchtvochtigheid.

Het Böhm-mechaniek.
De Boehm-klarinet of Franse klarinet wordt wereldwijd het meest gebruikt. Klank, mechaniek, boring, mondstuk en riet zijn anders dan bij de oudere Duitse klarinetten. Het Böhm-systeem is een technische voorziening met mechanieken en kleppen voor blaasinstrumenten wat het spelen van toonladders makkelijker maakt. Het systeem is ontwikkeld door Theobald Böhm voor dwarsfluiten.
In 1843 zette Hyacinthe Klose het systeem over op de klarinet.