Klarinet  " Horen, Lezen & Spelen "  Methode voor Klarinet
Bij aankoop van de Klarinet Compleet bespaar je de prijs van 1 deel.     
De  complete  uitgave is  in HERDRUK

Klarinet *Horen, Lezen & Spelen*

Geen Verzendkosten
    1 werkdag
  • Beschrijving

NB !! - Klarinet - Horen, Lezen & Spelen - (met online Audio)

Elk boek staat boordevol gehooroefeningen, spelletjes, puzzels, tips en wetenswaardigheden.
De begeleidings CD's zorgen voor extra speelplezier. 

 
 De complete uitgave bevat  naast de drie lesboeken met de bijbehorende cd's, maar ook een selectie van geschikt repertoire bij elk van deze delen. Uit de verschillende speelboeken zijn voor alle niveau 4 stukken in verschillende stijlen toegevoegd. 

In de Klarinet Compleet  zit in 1 boek alle 3 de delen voor de prijs van 2 boeken + bonus
.   Overzicht
De delen 1, 2 en 3.  In alle drie de delen is dr. Checkup  de deskundige gids die de leerlingen steeds begeleidt met nuttige informatie en tips.  In deel 3 krijgt hij versterking van ene Theodor Tonleiter.

In deel 1 komen de notenwaarden tot achtsten in een beperkte omvang aan de orde, evenals een aantal voortekens. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de belangrijkste hulpgrepen. De geschiedenis van het instrument staat beschreven op een speciale bladzijde met fraaie illustraties.

In deel 2 staat naast een ritmische uitbreiding naar zestiende noten en de introductie tot de 6/8 maatsoort een chromatische toonuitbreiding op het programma. Verder belicht elk boek speeltechnieken en oefeningen die zijn toegespitst op het betreffende instrument. Een bladzijde met nieuwe informatie over het instrument is weer een waardevol extraatje.

In deel 3 komt het spelen van talrijke stukken op de eerste plaats, maar ook nieuwe toonladders en intervallen komen aan de orde, evenals Theodor Tonleiter's uitleg over majeur en mineur toonsoorten. De leerlingen leren improviseren over een akkoordenschema. Verder bevat deel 3 ritmische uitbouw tot de meest voorkomende en gebruikte combinaties van notenwaarden. Interessante wetenswaardigheden over de bouw van het instrument komen op een speciale bladzijde aan bod.

Gratis bij  HLS  Compleet of  € 6,50 bij een los lesboek